2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot,sót,citromlevet és kemény habbá verjük. Az egész tojásokat, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot 3 ek vízzel tedd fel közepes lángon egy serpenyőben. Forrald fel, majd hagyd rotyogni 6-7 percet, míg aranybarna színe nem lesz. Közben vizes ecsettel törölgesd le a lábos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 14 evőkanál vízzel, nagy tepsiben kakaós piskótát készítek. 150 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm. A krémhez a tojásfehérjét felverem, mikor a hab...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük, majd a sütemény tésztáját kizsírozott tepsibe öntjük – én kisebb mennyiséget készítettem, ezért egy szűkebb 10X25 centis kenyérformát h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű