40 dkg liszt
25 dkg vaj v. margarin vagy 20 dkg zsír
4 tojás sárgája
1/2 sütőpor
Krém:
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
4 tojás fehérje
A tésztát a hozzávalókkal összegyúrjuk fél cm vastagra nyújtjuk majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A cukrot a tojás fehérjével gőz fölött kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a darált diót.
A krémből apró halmokat teszünk a tésztakorongokra és ezzel együtt megsütjük.
Ha megsült kettőt lekvárral összeragasztunk majd porcukorba hempergetjük.
Egy piskótát sütöttem meg, egy 32x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 20 perc alatt. A krémhez 3 dl tejet felforraltam, majd folyamatos keverés közben hozzáöntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát elosszuk két részre 2. Kinyújtjuk mindegyiket, az elsőt belerakjuk egy közepes tepsibe, nagyon kicsit felhúzva a széleit, hogy ki ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.)A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz anyagokat összekeverjük és egybedolgozzuk az előre elkevert nedves hozzávalókkal, majd a tésztát 2 részre osztjuk (324 g/db). Egyenként 40*26 cm-es lappá nyújtjuk és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű