menu

Családireceptkönyv.hu

Indiáner – Indusfánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 egész tojás,
10 dkg cukor,
14 dkg liszt,
1/2 dl víz,
Bevonat

20 dkg cukor,
4 dkg kakaó
Hab:
5 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 habfixáló, vagy 2 zacskó tejszínporból készült hab

Elkészítés:


A tojássárgákat kevés liszttel és 1/2 dl vizel simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az elkevert tojássárgákat és utoljára megmaradt lisztet. A tömeget nyomózsákba tesszük és zsírozott, lisztezett sütőlemezre 5 cm átmérőjű félgömböket nyomi vagy a kerek mélyedésekkel ellátott sütőlapra úgy rakjuk, hogy a massza ne érjen fel a mélyedések pereméig.

Egyenletes, lassú tűznél gőzmentesen sütjük, ezért a sütő ajtaját néha kinyithatjuk. Végül gyenge tűznél szárítjuk. A sütőlemezről levéve vízszszintesen felvágjuk és belsejéből keveset kikaparunk a tölteléknek.

Bevonat: 20 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból csokoládémázat készítünk.

A tejszínből kemény habot verünk, cukorral ízesítjük, s a bevonatlan fánkokra 2 cm magasan ráhalmozzuk.

A tejszín tetejére ráhelyezzük a fondanttal bevont fánkokat, és kis tortapapírban tálaljuk.

Indiáner – Indusfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Tiramisu szelet
Tiramisu szelet

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig habosítjuk. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tiborné
Kinder Bueno szelet
Kinder Bueno szelet

Alsó réteg: A tojásfehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. Hozzáadjuk az olajat, a búzafinomlisztet, a lereszelt piskótát, a porcukrot és a sütőport A tésztát egy nagyobb,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Karácsonyi gesztenyealagút
Karácsonyi gesztenyealagút

A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a fahéjat. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd ezt a tojássárgás masszába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Krémes
Krémes

A vízben csomómentesre keverjük a pudingporokat, beletesszük a cukrot és a vaníliát és megfőzzük. Közben a tojásfehérjét felverjük a sóval. Amikor a puding kész, azonnal, kis adag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk