40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
20 dkg cukor
5 dkg mazsola
15 dkg vaj
15 dkg durvára darált dió
3 tojás
2 ek. keserű kakaópor
8 dkg csoki
2 dl tej
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, fahéjjal, vaníliás cukorral, kakaóporral, darált dióval, mazsolával és a durvára vágott csokival.
A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojásokat. Jól összedolgozzuk.
A lisztes keveréket a nedves anyagokhoz adjuk. Összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kanállal kis halmokat teszünk egymás mellé (nem túl közel) a csokis masszából.
175 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük attól függően, hogy puhább vagy ropogósabb kekszet szeretnénk.
A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk vele a vajat, és belekeverjük az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra, krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is. A sütőport elkevertem a liszttel, átszitáltam, hozzákevertem a da...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű