menu

Családireceptkönyv.hu

Képviselő fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2,5 dl víz
8 dkg sertészsír vagy vaj
12,5 dkg liszt
4 tojás
1 csipet só
1 teáskanál cukor
a töltelékhez:
1 tasak vaníliaízű pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10-15 dkg porcukor

Elkészítés:


A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félrevesszük a lángról.
A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk a masszából (vagy habzsákot használunk). Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 150 fokon további 10 percig hagyjuk a sütőben. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.
A pudingport 2 evőkanál cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel megtöltjük a már megsült fánkokat.

Képviselő fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Mascarponés krémmel töltött karácsonyi sütemény
Mascarponés krémmel töltött karácsonyi sütemény

Tészta elkészítése: A diót őröld le finomra, keverj bele egy pici mézeskalács fűszerkeveréket, egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos
Hatlapos

Összegyúrjuk. 6 lapot sütünk tepsi hátán. Megfőzzük a krémhez valókat, majd melegen belekeverjük a margarint. Ezzel töltjük a lapokat. Tetejére porcukor.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Isler
Isler

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután 5 mm vastagságúra kinyújtjuk és korongokat szaggatunk ki belőle, majd sütőben 10 perc alatt megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hókirálynő szelet
Hókirálynő szelet

1. A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. 2. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk