A tésztához
25 dkg liszt
3 dkg vaj
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 db tojássárgája
0.5 dl tej (kevés)
A töltelékhez
5 ek erdei gyümölcslekvár
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg liszt
20 dkg mák (darált)
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojásfehérje
2 dl tej (annyi tej, hogy piskótasűrűségű tésztát kapjunk)
A tészta öszzes hozzávalóját összegyúrjuk.
Kettő részre osztjuk.
Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (én az erdei gyümölcsöset szeretem de ízlés szerint lekvár).
Majd erre a lekvárral megkent tésztára ráöntjük a tölteléket.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, bele a liszt, a darált mák, és annyi tej hogy piskóta sűrüségű tésztát kapjunk, a sütőpor, a citromhéj, a vaniliáscukor, aztán a végén a 3 tojásfehérje keményre vert habja.
Erre rátesszük a második tésztát, amit tojással megkenünk,majd megszúrkáljuk
A mascarponét kikeverjük a vaníliával, mézzel és málnával. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávés-kakaós-barna cukros-málna pálinkás keverékbe. A piskótákra rétegesen rakjuk a kr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Prvo skuhati kremu - izmiksati žumanjke, vanil šećer, šećer, brašno. Zakuhati mlijeko, kada zavri maknuti s vatre, umješati žutanjke, dobro izmješati i vratiti na vatru, skuhat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát kisülés után hagyom feltekerve hűlni (lásd a képen). A túrót a cukorral és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom. Megtöltöm vele a kihűlt roládot, és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes