50 dkg háztartási keksz
2*375 g tejföl
20 dkg porcukor
50 dkg meggy
1 cs zselatin (én étkezési zselatinport vettem ami nem ízesített)
1 kk vérnarancs aroma (a zselatinhoz)
2 dl víz
Készítsünk elő egy jénait.
Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el
a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba.
A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején eloszlatjuk, majd a zselatint
elkészítjük, ahogy a csomagoláson írja. Én 2 dl vizet langyosra melegítettem, beleszórtam az étkezési zselatint, majd addig melegítettem míg fel nem oldódott a zselatin, majd hozzáadtam az aromát és szépen lassan ráöntöttem a gyümölcsrétegre.
Egy éjszakára hűtőbe tettem.
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 dkg puha margarin, 2 tojás, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna, esetleg tej ha nem állna össze. Ezt 3 részre osztjuk, kinyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük. A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről levé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a kakaóporral, a sütőporral, add hozzá a darabokra vágott étcsokit. Egy másik edényben keverd össze a cukrot a tojással és a lekvárral. Óvato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy 20 cm-s kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A kekszet aprítógépben finom szemcséjűre daráljuk. Mikróban felolvasztjuk a vajat, és hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes