30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Az étcsokoládét felolvasztjuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponéba a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport, és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele a krémet, és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
Elkészítés: A lisztet, mákot, cukrot, tejfölt, szódabikarbonát a tojássárgával összedolgozzuk. (Ízlés szerint rakhatunk bele mazsolát is). Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan összekeverünk 25 dkg réteslisztet egy fél sütőporral, egy fél citrom reszelt héjával, 22 dkg porcukorral, és a felét vajjal kikent tepsibe szórjuk. Burgonyanyomóval egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot és a kakaóport elkeverjük benne, a kekszhez öntjük és összegyúrjuk. Ha túl szilárdnak tűnik a massza, még adhatun...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összedolgozzuk a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan a habot is belekeverjük. 180 fokon sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű