menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós házi diós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl


Töltelék:

25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej

Elkészítés:


A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.

Omlós házi diós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cseszkó” szelet
Cseszkó” szelet

A kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - orosz
Palacsinta - orosz

A készen kapható háztartási kekszet ledaráljuk, rummal, mazsolával, baracklekvárral, porcukorral és kevés tejszínnel sűrű krémet készítünk. Az édes tésztából sütött palacsintákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Csokidarabos keksz
Csokidarabos keksz

A puha vajat krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. (nem volt itthon barna cukrom, így csak sima fehér cukor került bele. De barna cukorral szebb lesz a színe és az íze is má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Farkas Vilmos féle piskóta alap
Farkas Vilmos féle piskóta alap

Tippek trükkök: Az összeesett piskóta leggyakoribb oka, a túl keményre vert fehérje. Magyarázat: A tojásfehérje hab apró buborékokból áll, és a habosításkor juttatjuk bele a leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk