12 dkg liszt
8 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
4-5 dkg darált dió
A krémhez:
15 dkg cukor
0,75 dl víz
22,5 dkg vaj
7,5 dkg holland kakaópor
A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé
dió apróra vágva
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni. (40 db lett belőle.)
A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor feloldódik, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még egy percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk. Nyomózsákba töltjük és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban. A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.
1. Place all the dry ingredients in a bowl and mix well. Core, peel and cut the apples into small squares. Combine the milk and apple pieces with the dry ingredients. Whisk the egg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukor és a vaj felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a sót és a búzadarát, valamint a fehérjéből a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákat ugyanazon az elven készítjük el. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. 2-3 lépésben hozzáforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű