1 1 tej,
15 dkg rizs,
4 tojás,
5 evőkanál cukor,
késhegynyi só,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg mazsola.
A tejet felforraljuk, beleteszünk 3 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a sót és tejberizst főzünk, langyosra hűtjük. A citromot megmossuk, megszárítjuk, és héjának csak a sárga részét finom reszelőn megreszelve, a rizsbe keverjük. A mazsolát megtisztítjuk, forró vízzel megmossuk, lecsurgatjuk, szintén a rizshez adjuk. Tetszés szerinti formát (puding- vagy őz- gerincforma, tűzálló tál, aszerint, hogy milyen felfújtat készítünk) szilárd zsírral (nem vajjal vagy margarinnal) egyenletesen kikenünk, liszttel megszórjuk. A felesleges lisztet a forma lebontásával eltávolítjuk. A tojások sárgáját egyenként elkeverjük a langyosra hűtött rizsben, a fehérjéből kemény habot verünk, a kemény habba erőteljes keverés közben, egyenként hozzáadunk 2 kanál cukrot, minden kanál cukrot jól eldolgozunk a habban. A felvert cukros habot részletenként, nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojásos rizshez. Egy mozdulattal se keverjük tovább, csak amíg a habot egyenletesen elosztottuk. A kikent formát félig, legfeljebb 2/3-ad részig töltjük az anyaggal. 50-60 percig lassan sütjük vagy gőzöljük.
A sárgarépát apróra vágva megfőzzük, majd pürésítjük. A csokit a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a xilittel. A kihűlt olvasztott csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. 2. A vajat a cukorral felhabosítom, utána egyenként mennek bele a tojások. 3. A lisztet, sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem, b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegsütni és lekvárral összeragasztani.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha margarint, a cukrot és a 4 tojás sárgáját kikeverem, majd beleteszem a sütőporral elkevert lisztet. Miután simára kikeverem, óvatosan összeforgatom a 4 tojásfehéréje felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes