menu

Családireceptkönyv.hu

Rizskoch: bögrés változat


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg rizs
1 liter 2,8%-3,5%-os zsírtarlalmú tej
2 dl víz
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
1 rúd vanília
5 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
6 púpozott tk. búzaliszt
5 dkg vaj



A tepsi kikenéséhez:

2 dkg vaj
2 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:


A rizst kevés vízzel folyamatosan kevergetve felpuhítjuk. Amikor a víz majdnem teljesen elforrt, ráöntjük a tejet és beleszórunk egy csipet sót.

Gyakori kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg kellően megpuhul. Ne főzzük teljesen sűrűre, hiszen még a sütésnél is dagad a rizs. Úgy lesz a végére finom, krémes állaga, ha ilyenkor még kicsit folyékony a tejberizsünk. Ekkor hozzáadjuk a cukor felét, a vaníliarúd kikapart belsejét és a reszelt citromhéjat is, majd az egészet jól elkeverjük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni. Ezután keverjük hozzá a vajjal és a maradék cukorral kihabosított tojássárgákat, majd pedig a lisztet. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük, fixáljuk egy kis citromlével, és óvatosan ezt is a tejberizshez forgatjuk.

Ha elkészült, egy közepes, magas falú tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát. 200° C-os, előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Lekvárral tálaljuk.

Rizskoch: bögrés változat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-diós kevert süti
Almás-diós kevert süti

A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nyolcperces bögrés epres (Rupáner)
Nyolcperces bögrés epres (Rupáner)

1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. Fontos: Ne verj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha mézeskalács
Puha mézeskalács

A cukrot és mézet felforraljuk, de nem szabad rotyogtatni. A lisztet, szódabikarbónát, mézeskalácsfűszert összekeverjük, a közepébe mélyedést teszünk, ebbe jön a tojássárgája,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Sütőtökös muffin
Sütőtökös muffin

A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tö...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk