menu

Családireceptkönyv.hu

Tündérsüti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum vagy rumaroma

Tetejére:

porcukor

Elkészítés:


egy 24 x 38 cm-es tepsihez
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még
forrón hozzákeverjük a tejfölt.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös
pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne
törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).

A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral,
majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A sütőporral
elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába
és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy,
nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet
dolgozhatunk bele.

A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót
a sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével a tepsi méretére,
majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik
tésztacipóból tésztarudakat sodrunk,amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.

Úgy 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek a tészta
rácsok a sütemény tetején.Takarjuk le sütőpapírral ha úgy látjuk jónak
(én így tettem).

Kb 40 perc sütés után a habos rész még kicsit recegős lehet, de nem baj,
mert miközben hűl szépen megszilárdul.

A teljesen kihűlt süteményünket porcukorral hintjük és tetszőleges formára
szeleteljük. Másnap a legfinomabb jó hidegen :)))

Tündérsüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Barackos - Barackos-kekszes krémes
Barackos - Barackos-kekszes krémes

1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2. A barackbefőttet lecsepegtetjük és a barackokat szeletekre vágjuk. 3. Egy 20x30 cm-es mélyebb tepsit vajjal kikenünk, az alját a keks...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite
Almás pite

A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Túrós Pite
Túrós Pite

Tészta: A 40 dkg lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű Ramával elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összegyúrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Diós krémes
Diós krémes

1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk