200 g liszt
440 g meggy
350 g tehéntúró
5 tojás
1 teáskanál sütőpor
150 g csokoládé
200 g cukor
50 g vaj
csipet só
20 g porcukor
A csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét keverd a masszához, add hozzá a lisztet és a sütőport.
A tehéntúrót keverd össze 3 tojással és a megmaradt cukorral. Használj mixert, úgy a legkönnyebb összekeverni.
Egy vajjal kikent, kilisztezett kis tepsibe öntsd bele a tésztának kicsit kevesebb mint a felét, erre a túrókrém felét kend rá, majd fedd be a meggy felével. A megmaradt tészta felét kend rá. Fedd be a túrókrém másik felével, szórd rá a megmaradt meggyet és fedd be a maradék tésztával. 180 fokos tepsiben nagyjából 45 percig kell sütni.
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Lágy, könnyen nyújtható tésztát kapunk - nem rag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekeverünk, 3 mm vékonyra nyújtjuk, és különböző méretű csillagokat szaggatunk. 10 perc alatt 160 fokon megsütjük őket. Lekvárral összeragasztjuk, alul a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a csipet sóval, a szárított élesztővel, összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes