menu

Családireceptkönyv.hu

Kavart túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej

A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor

Elkészítés:


A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Kavart túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pite
Pite

Kis tepsi, előmelegített sima (!) sütő 175 °C A tészta összeállítás után pihenjen hűvösön 1/2 órát. Majd ketté kell osztani, az első részt kinyújtani, megszurkálni és félig megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk 2.
Képviselőfánk 2.

1. A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a vajjal/margarinnal. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet (A), erőteljesen összekeverjük, és mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve csak a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MALAKOFF-TORTA - BÉCSI RECEPT
MALAKOFF-TORTA - BÉCSI RECEPT

Elkészítés: Rajzoljunk 3 darab 22 cm átmérőjű kört sütőpapírra. Tegyünk kettőt egy tepsibe, a harmadikat pedig egy másikba. Verjük fel nagyon világossárgára és sűrűre a tojást, a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bory mama
Kinyújtotta a tésztára a meggyet,
Kinyújtotta a tésztára a meggyet,

Szitáljuk át a lisztet, tegyük bele a sót, a sütőport és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat és a joghurtot, tegyük bele a vaníliát és állítsunk össze egy lágy tésztát. Ha szü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk