a tortához:
25 dkg főtt cékla
20 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
15 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
4 evőkanál főzött kávé
5 tojás
15 dkg őrölt mandula (nem paleozóknak finomliszt)
3 evőkanál holland kakaó
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
10 dkg eritrit (nem paleozóknak cukor)
a madártej habhoz:
20 dkg Totu krém extra
2 dl kókusztejszín
5 dkg eritrit
3 tojásssárgája
1 vaníliarúd kikapart magjai
A tortához a céklát botmixerrel pürésítjük. A csokoládét a kókuszolajjal és a kávéval vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját az eritrittel fehéredésig keverjük, amikor a térfogata megnőtt hozzáadjuk a kihűtött, de még folyékony csokoládékeveréket. Hozzáforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert mandulát, majd a céklát is. A tojásfehérje hab harmadával az egészet fellazítjuk és végül óvatosan, hogy össze ne törjön hozzákeverjük a maradék habot is. 22 centis sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt kihűtjük. Madártej habbal kínáljuk, amihez annyi a dolgunk, hogy a hozzávalóit alaposan összekeverjük, habszifonba tesszük és 2 patront csavarunk hozzá.
A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával jól elkeverjük, a mazsolát és az apróra vágott diót is beleforgatjuk, majd ezt a lisztes keveréket egy konyhai mérleg s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 150 °C -ra, a tortaformát sütőpapírral bélelem, majd félreteszem. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét kezdjük el felverni , amikor már félig keménnyé válik, adjuk hozzá kanalanként a cukrot , miközben továbbra is verjük, majd egyesével a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű