menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos Sport szelet/Paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók az alaphoz:
25 dkg datolya (friss, cukor nélküli)
1 dl meleg víz
5 dkg őrölt mandula
5 dkg kókuszliszt
3 ek kakaópor

A kókuszos töltelékhez:
4 dl paleo tej (bármilyen, kókusz, mandula, totu...)
1 ek. szentjánoskenyérmag liszt (1 tk. konjac liszt is jó helyette)
12 dkg erythritol
5 dkg kókuszolaj
1 vaníliarúd magjai
15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:


Az alaphoz a datolyát a vízzel turmixold le, édesítő nem kell hozzá. Ha nincs friss datolyád és aszaltat használsz, azt célszerű beáztatni és nem biztos, hogy ugyannyi száraz hozzávaló kell hozzá. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, keverd el a datolyával és hagyd állni negyed órát. Vegyél elő egy kisebb tepsit vagy jénait (kb. 22x18), a masszát öntsd bele, majd nedves kézzel simítsd le és tedd hűtőbe. A tejet keverd csomómentesre a szentjánoskenyérmag liszttel, add hozzá az édesítőt és alacsony lángon kevergetve főzd sűrűre. Amikor kész, add hozzá a kókuszolajat, a vanília magokat és a kókuszreszeléket. Öntsd az alapra, simítsd el és tedd hűtőbe 1-2 órára. A csokit olvaszd fel a kókuszolajjal, vond be a kókuszkrém tetejét, hagyd megdermedni, majd vágd szeletekre vagy kockákra, recés késsel törés nélkül tudtam vágni a csokit. Igazán kiadós és nagyon finom édesség, a családom szerint is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chococcino szelet
Chococcino szelet

A sütőt előmelegítjük. A darabokra tördelt csokoládét 1 ek olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó habosra keverjük (2-3...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Virágfánk
Virágfánk

jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Somlói galuska - majdnem az eredeti
Somlói galuska - majdnem az eredeti

1. A mazsolát rumba áztatjuk, a dió 2/3-át ledaráljuk, 1/3-át durvára vágjuk. 2. Utána megsütjük a piskótákat, egyenként. A simához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csi...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Nehéz
share
Mézes grízes szelet
Mézes grízes szelet

A zsírt és a mézet felolvasztjuk. A liszthez adjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, az olvasztott zsíros mézet és a tejet, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Mivel liszt és lis...

Elkészítési idő: 100
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk