menu

Családireceptkönyv.hu

Műtakony


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csésze PVA ragasztó (víz bázisú, fehér színű, sűrű ragasztó)
3/4 csésze hideg víz
1/2 csésze forró víz
1 teáskanál bórax
folyékony, vagy zselé állagú ételszínezék

Elkészítés:


Egy edényben keverd össze az ételszínezéket a hideg vízzel és a ragasztóval
Egy másik edényben keverd el a bóraxot és a forró vizet, addig amíg a bórax fel nem oldódik (2-3 másodperc)
Végül lassan, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a forró keveréket a hidegvizes-ragasztós kutyulékhoz. Igazából pár pillanat alatt összeáll :)
Öntsd le róla a víztöbbletet, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


A “ragacs” valójában nem ragad, annál inkább nyúlik és rázásra “remeg” :)
Nyugodtan széttépheted, szétgyúrhatod, akár apró cafatokra is, mert ha behelyezed egy tálba a darabjait és ott hagyod néhány percig, akkor szépen egybefolyik az egész és olyan lesz, mint újkorában :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegyszermentes krémdezodor - házilag
Vegyszermentes krémdezodor - házilag

Most lehet, hogy meg fogsz lepődni, de az elkészítése nem több 5 percnél, ez is csak a vajak felolvadásának az időtartama. Szóval vízgőz fölött olvaszd fel a shea és a kakaóvaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar csíkos szappan /
csíkos szappan /

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadas marharagu gőzgombóccal
Vadas marharagu gőzgombóccal

A marhahúst kockákra vágjuk. A zsírban a durvára vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Beleborítjuk a húst. Kb. 15 percig pároljuk. A paradicsomot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  DEC 05 Egyértelmű, hogy a hús akkor a legjobb, ha l
DEC 05 Egyértelmű, hogy a hús akkor a legjobb, ha l

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk