Tészta (3 vékony lapot sütöttem egyenként):
1,5 -2 csésze víz
1 csésze cassava gari
2-3 ek. kókuszzsír
2/3 cs. kókuszliszt
fél kk. szódabikarbóna + citrus lé (citrom vagy lime)
csipet só
édesítés
Krém: tejbegríz (kókusztejjel és rizsdarával) + nektarin
3 lapot sütni,160-180 fokon légkeveréssel.A tésztát tömködni kell,40-50 percig sül.
Az oldalára nektarinszeleteket állítunk,tetejére mehet csokimáz.
Buczkó Anett
Sütőpapírttal bélelt formában sütöttem, amíg kezdett szép színe lenni. Utána papírral együtt kiemeltem a formából és még csak simán így is sütöttem, mert nekem az alja nehezebben szokott átsülni ennél a tésztánál. Vékonyka lapokat kaptam, vigyázni kell, hogy ne törjön.
Az epret megmosom, kb. 20 dkg-t félbevágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm. A többi eper a tetejére kerül díszítésnek. A grízt a cukor felével /7.5 dkg/ összekeverem, majd a megfőtt ep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük, majd belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. Egy másik tálban a tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Mikor krémes állagúvá vált belekeverjük a lisztet, a fahéjat és a darált mandulát is. Ezt követően kivajazott sütőf...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű