3 nagy bögre Kölesliszt (kb fél kg 4 tepsivel van belőle),
3 marék kókuszreszelék,
3 kanál útifűmaghéj
3 dl langyos víz
kókuszzsír(annyi,hogy ne ragadjon a kézhez)
Ízlés szerint édesíteni, de mivel a kókusz elég karakteres, finomabb, ha nem túl édes. Összegyúrni, fél cm-esre nyújtani (én folpack között, úgy nem ragad és könnyen felszedhető) kiszaggatni, 200 fokon 10 percig (ne tovább!!!) sütni.
Én a 2.tepsit mézeskalács fűszerrel csináltam, hétfőn pedig Hunor családi napközis ovis bőcsubulijára lesz mákos is.(Niki Kertész)
Egy közepes tepsit (20x30 cm) kibélelünk sütőpapírral. A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük a szódabikarbónával és a fehéjjal. A tojást simára keverjük a cukorral és a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat összedolgozzuk, 3 lapot nyújtunk, és a tepsi hátulján egyenként megsütjük. (Ha nagy a tepsink, akkor 2 lap is mehet egyszerre a sütőbe.) Vigyázzunk, hamar sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta elkészítése A lisztet egy tálba szitálni majd a vajjal zsírral porcukorral és a csipet sóval összedolgozni. A tejben az élesztőt felfuttatom 1 kiskanál porcukorral. Ha felf...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes