menu

Családireceptkönyv.hu

Vizes Piskóta


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: tortaforma
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 kanál víz
1 mokkáskanálnyi sütőpor

Elkészítés:


A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet, majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.

Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe. Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A vizes piskóta a kezdő és a profi háziasszonyok legkedveltebb tésztája, melynek egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, mindenki szereti, és szinte elronthatatlan.

Egy kis ropogós dió vagy mogyoró ennek a tésztának is jól áll, ahogy a belesütött gyümölcsök is nagyon feldobják.

Vizes Piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Haferflocken - Walnuss - Kekse
Haferflocken - Walnuss - Kekse

Der Teig reicht für ca. 50 Plätzchen. Mehl mit Backpulver mischen und in eine Schüssel sieben. Zucker, Vanillezucker, Ei, Rum und Butter in Flöckchen dazugeben. Die Zutaten mit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Matiz
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Könnyű citromos túrós szelet
Könnyű citromos túrós szelet

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klaudia
Farsangi fánk
Farsangi fánk

1. A kimért lisztet és a tejet kb. 40 C fokra langyosítjuk. Ez azért fontos, mert az élesztő ilyen hőmérsékleten tud megfelelően működni. 2. Egy kisebb keverőtálban kovászt készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk