menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés almás linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

három és fél bögre liszt
- 1 púpos bögre cukor
- 2 tojás sárgája
- 2 jó púpos evőkanál szoba hőmérsékletű zsír
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
- 10 db alma lereszelve
- 1 teáskanál fahéj
- 5 evőkanál cukor
+ 1 tojás felverve a kenéshez

Elkészítés:


1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
3. A tésztát kettő felé vesszük.
4. Az egyik felét a tésztának kinyújtjuk.
5. Kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Elegyengetjük úgy, hogy a tepsi alját mindenütt befedje a tészta.
6. Az almás tölteléket egy picit kifacsarjuk. Nem túlságosan! A tenyerünkbe vesszük, és mielőtt a tésztára tennénk, kinyomkodjuk egy picit belőle a levet.
7. A tölteléket elegyengetjük a tepsiben, majd kinyújtjuk a tészta másik felét is, és szépen befedjük vele az almás tölteléket.
8. A sütemény felső tésztarétegét megszurkáljuk villával. Sűrűn, úgy nagyjából centinként legyen villa nyom.
9. Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük.
10. Mikor kicsit meghűl, porcukorral megszórjuk, csinos szeletekre vágjuk, és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat! :-)

Bögrés almás linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Mónika
Csokis kavart süti
Csokis kavart süti

Tojást felverjük, összekeverjük a vajjal és a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Közben a tejjel lazítjuk. A legkisebb tepsiben sütöttem, a közep...

Elkészítési idő: 20+10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Margarinos karika
Margarinos karika

Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk, elsodorjuk és megkenjük a töltelékkel. Töltelék hozzávalóit gőz fölött felverjük, majd a tésztára kenjük. Rászórjuk a kókusz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ropogós gofri
Ropogós gofri

A cukrot, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Citrom-hab
Citrom-hab

A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a habfixet, és félretesszük. A vaníliapudingot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citrom héját, levét, és az egészet a t...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk