A tésztához
18 dkg porcukor
8 db tojás
2 kk cukrozatlan kakaópor
18 dkg dió (darált)
1 ek zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
A mázhoz
15 dkg vaj
1 ek tej
15 dkg cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral.
A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. A habot lazán a tésztába forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével fordítsuk vissza.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mázat. A vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.
Amikor megdermedt (kb.1 óra múlva), a tésztát kockára felvágva tálaljuk.
Pici bonbonformába öntjük, beleszórhatunk gyümit, magokat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA feldarabolt vajat a cukorral, a liszttel, a sóval, és a mandulával dolgozzuk össze nyújtható tésztává. Fóliába csomagolva tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagokat elkeverjük, majd hozzáadunk minden egyebet, az ízesítőket, valamint a hideg vízzel alaposan elkevert kókuszkrémet. A masszát szilikonos formába nyomkodjuk egyenle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűez élesztőt fel futtatom a tejjel pici cukorral össze állitom az alapanyagokat 45percig kelesztem kelés után még egyszer át gyúrom pici darabokat csipek belöle (kb jó tenyérn...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű