menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas csillagok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2+2 tojásfehérje

300 g őrölt mandula vagy dió
2-3 púpozott teáskanál fahéj
200 g + 100 g porcukor (a cukor csak nyírfacukorral váltható ki ebben az esetben, mert a tészta nem áll össze folyékony édesítőszerrel)
Süteménykiszúró

Elkészítés:


2 tojásfehérjét kezdjünk el felverni egy csipet sóval. A hab legyen egészen kemény. Csak ezután adjuk hozzá az őrölt mandulát és fahéjat. Ennél a fázisnál már ne használjunk habverőt. Kezünk melegétől jól formálható lesz a tészta. A porcukrot (200 g) csak utoljára keverjük hozzá. A tésztát gyúrjuk gömb alakúra és fóliába csomagolva hagyjuk állni 30 percet hűtőszekrényben.

A tésztát pihentetés után fél cm vastagságúra nyújtsuk ki porcukorral megszórt deszkán, majd szúrjunk ki körülbelül 40 darab csillagot. A csillagokat sütőpapírra helyezve tegyük tepsire vagy tálcára pihenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki szeretné a csillagokat szalaggal díszíteni és átfűzni a csillagokon, még most lyukassza ki a tésztát. Később erre nem lesz lehetőség.

Most következi a díszítés fázisa tojásfehérje habbal. Két tojásfehérjét kezdjünk el habverővel és 100 g porcukorral kemény és sűrű krémmé keverni. Ecset vagy kiskanál segítségével kenjük meg közepesen vastagon a csillagok tetejét.

A cukros tojásfehérje habot még mindig tovább díszíthetjük és a süteményt ízesíthetjük például lekvárral, aszalt gyümölccsel. Kisebb méretű süti kiszúróval, mint maga a csillag, a lekvárt formázhatjuk.



Fahéjas csillagok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Habcsók
Habcsók

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot apránként, majd - még mindig folyamatos keverés mellett - hozzádolgozzuk a citrom levét és az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos szaloncukor
Kókuszos szaloncukor

Keverőtálba teszünk 50 g cukrot, 100 g kókuszreszeléket, és a 240 ml kókusztejben elkevert 28 g felmelegített kókuszzsírt. Megformázzuk a masszát, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Taco csirkével
Taco csirkével

4. Rántott csirkés taco – szuperropogós rántott csirke falatok, pácolt lilakáposztasaláta, mangósalsa, chilis majonéz – a ropogós darabok parádésak a puha tortillával, egyben van m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Virgínia
Püsikenyér
Püsikenyér

A narancsnak a héllyát bemetszük 4 helyen es óvatosan leszedegetjük és apró kockákra vágjuk. Forróvízbe tesszük. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadagoljuk a lisztet, felv...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk