5 dkg holland kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
25 dkg háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
fél dl rum, vagy rumaroma ízlés szerint (én utóbbival készítettem és nem sajnáltam belőle:-)
25 dkg Rama
A kekszet kisebb darabokra törjük, lehet húsklopfolóval is valamilyen vászontasakban. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, és 5 percig főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a rumot vagy az aromát, és a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, majd a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, legalább 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor kiborítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, majd a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
A tojást felverni a cukorral, belekavarni a többi hozzátevőt egy folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük és a tetejét leöntjük csokival. 180 fokon sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTészta: Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és egy tepsibe tesszük. Töltelék: A diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a keménnyé vert tojásfehérjét összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd bele keverjük a rumaromát. A pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva leh...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és a vajjal kikent liszttel szórt tortaformába öntjük. A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes