menu

Családireceptkönyv.hu

8 aprósütemény egy tésztából


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
a töltelékhez és a díszítéshez:
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
2-3 evőkanál málnalekvár
1-2 evőkanál narancslekvár
2-3 evőkanál csokoládés mogyorókrém
3-4 dkg kókuszreszelék
10 dkg marcipán
porcukor
fahéj
néhány szem mazsola
15 dkg olvasztott csokoládé
szórócukrok
néhány csepp zöld mnadulaaroma
néhány csepp erős színű citrom- vagy narancsszörp

Elkészítés:


A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-esre) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk:
♥ 16 db 5 cm átmérőjű körlapot, 16 db 5 cm átmérőjű hullámos szélű körlapot - ezek közül 8-nak kiszúrjuk a közepét is -, 16 db szívet, 8 fenyőfát, 8-8 különböző csillagot és 8 perecet.
A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből 5 cm-es kis kifliket formázunk.
A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve kihűtjük, kivéve a kifliket, melyeket még melegen fahéjas porcukorba forgatunk.

♥ A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.

♥ A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül a kiszúrt közepű párja legyen.

♥ A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

♥ A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázat széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

♥ A fehér színű csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipán-csillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipán-csillagokat.

♥ A sárga színű csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk 1-3 kiskanál citrom- vagy narancsszörppel. A mázat széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

♥ A pereceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötne, mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.

8 aprósütemény egy tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nagy István / akik szeretnek kenyeret sütni
Nagy István / akik szeretnek kenyeret sütni

www.facebook.com/photo.php?fbid=1474435332592029&set=oa.1286845924726981&type=3&theater

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ani
Marcipános szaloncukor
Marcipános szaloncukor

A tisztított, darált mandulát keverjük össze a porcukorral. Öntsük hozzá először a víz felét, majd keverjük, gyúrjuk tovább a masszát. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Mennyei húsos ünnepi lakoma.
Mennyei húsos ünnepi lakoma.

A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Bejgli 2.
Bejgli 2.

A tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk