menu

Családireceptkönyv.hu

Adventi mézes koszorú


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥TÉSZTA
15 dkg méz,
7 dkg vaj,
2 tojás,
15 dkg porcukor,
4 tk.mézesfűszer,
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna,
2 ek.víz ,
50 dkg finomliszt
♥MÁZ:
1 tojás fehérje
1 ek citromlé
20 dkg porcukor

Elkészítés:


♥ Tészta:
A mézet a vajjal összeolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, porcukrot, tojásokat, füszereket, szódabikarbónát, vizet, a mézes vajat egy tálban összegyúrjuk. Cipót formázunk és legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. De több napig is eláll a hűtőben, később is lehet sütni belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon, 10 percig sütjük, jól lehűtjük.
♥ Máz:
A cukormázhoz kikeverünk egy tojásfehérjét egy evőkanál citromlével és 20 dkg porcukorral.
Nejlonzacskóba tessszük és a zacskó sarkát kivágva díszíthetjük vele a koszorút.
A gyertyák helyét sütés után egy pogácsaszaggatóval a még meleg mézesből kiszúrom.

Adventi mézes koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes krémes
Mézes krémes

A hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamellizálódik, és szép aranybarna színt k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Húsvéti meglepetés
Húsvéti meglepetés

A babot előző este kiválogatjuk és beáztatjuk hideg vízbe. A csülköt kicsontozzuk, a káposztát megtisztítjuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A paradicsomot és a paprikát kockár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabkeksz csokoládédarabkákkal
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Zabkeksz csokoládédarabkákkal

A puha vajat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és sóval. A vajas részhez fakanállal hozzáad...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros göngyölt csirkecomb
Magyaros göngyölt csirkecomb

A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklop...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk