menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás puncs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl vörösbor
1 l áfonyalé
2 evőkanál méz
2 narancs
1 vaníliarúd
3 szegfűszeg

Elkészítés:



A vörösbort és az áfonyalevet az egyik narancs kifacsart levével, valamint a szegfűszeggel együtt melegíteni kezdjük. Közben a hosszában kettévágott vaníliarudat is beletesszük. Amikor az ital összeforrt, hozzákeverjük a mézet, és még forrón poharakba öntjük.
Narancskarikákkal tálaljuk.

Áfonyás puncs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Bazsalikomos- epres limonádé
Bazsalikomos- epres limonádé

Az epret a citromlé felével pürésítjük, majd átpasszírozzuk, így nem kerülnek bele a limonádéba az epermagok. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd a lehűtött szirupot, a ba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mangólikör
Mangólikör

A mangót összetörjük, pürésítjük, hozzáadjuk a vodkához, 10 napig érleljük. A cukorból, vízből szirupot főzünk, lehűtjük, hozzáadjuk a vodkás mangóhoz. Tovább érleljük néhány napig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vízkefír
Vízkefír

Egy csatos üvegbe belerakjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a vizet. Érdemes pici meleg vizet önteni előszór, hogy a cukor könnyebben feloldódjon. Hozzáadjuk a langyos vízzel átmosott g...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Nehéz
share
Testarossa koktél
Testarossa koktél

Turmixoljuk le a mirelit epret és adjunk hozzá cukrot (250 gramm eperhez 5 evőkanál cukor). Tegyük 1/3 részben a pohár aljára a gyümölcspürét, és öntsük fel 2/3 részben pezsgővel....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk