4 dl vörösbor
1 l áfonyalé
2 evőkanál méz
2 narancs
1 vaníliarúd
3 szegfűszeg
A vörösbort és az áfonyalevet az egyik narancs kifacsart levével, valamint a szegfűszeggel együtt melegíteni kezdjük. Közben a hosszában kettévágott vaníliarudat is beletesszük. Amikor az ital összeforrt, hozzákeverjük a mézet, és még forrón poharakba öntjük.
Narancskarikákkal tálaljuk.
Az epret a citromlé felével pürésítjük, majd átpasszírozzuk, így nem kerülnek bele a limonádéba az epermagok. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd a lehűtött szirupot, a ba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mangót összetörjük, pürésítjük, hozzáadjuk a vodkához, 10 napig érleljük. A cukorból, vízből szirupot főzünk, lehűtjük, hozzáadjuk a vodkás mangóhoz. Tovább érleljük néhány napig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy csatos üvegbe belerakjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a vizet. Érdemes pici meleg vizet önteni előszór, hogy a cukor könnyebben feloldódjon. Hozzáadjuk a langyos vízzel átmosott g...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: NehézTurmixoljuk le a mirelit epret és adjunk hozzá cukrot (250 gramm eperhez 5 evőkanál cukor). Tegyük 1/3 részben a pohár aljára a gyümölcspürét, és öntsük fel 2/3 részben pezsgővel....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű