TÉSZTA:
30 dkg Rama
60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
TÖLTELÉK:
2 kg alma,
cukor,
2 kkanál fahéj,
2 csomag vaníliás cukor
Az almát megpucolom, lereszelem, megszórom cukorral, fahéjjal, majd megpárolom. Hagyom teljesen kihűlni.
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval. A tésztát elfelezem. Az egyik lapot kinyújtom egy tepsibe megszórom zsemlyemorzsával, vagy édes morzsával, rárakom a tölteléket, majd a másik lappal betakarom. Megszúrkálom villával és 190 °-on kb 35 percig sütöm.
Ha kihűlt szeletelem és megszórom porcukorral.
http://www.mohakonyha.hu/2012/09/otello-szolos-makos-pite-segitsuti-2012.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a dagasztó gép üstjébe rakom könnyen formálható tésztát dagasztunk belőle.Amit kisodrunk henger alakúra ,daraboljuk sütőpapiros tepsire rakjuk 180 fokon sütjük ki.Va...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézAz almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és alacsony hőfokon megpároljuk. A mazsolát már az elején hozzá lehet adni, így jól megszívja magát nedvességgel. A „dögl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű