♥ TÉSZTA:
3 db tojás
4 dkg porcukor
2 dkg kakaó
10 ml víz
6 dkg g rétesliszt
1/2 kv. kanál sütőpor
♥ KRÉM:
3 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
4 dkg vaníliás pudingpor
8 dkg vaj
1,5 dl habtejszín
25 dkg túró
50 dkg banán
♥ Továbbá szükségünk lesz:
csokoládé a díszítéshez
A tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük, a tojásfehérjét pedig habbá. A kakaóport elkeverjük a vízzel és beledolgozzuk a habos tojás sárgába. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a tojáshabot. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük (18 x 27 cm). A tésztát elegyengetjük, majd 180 fokon 12-15 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük.
A tejből, vaníliacukorból, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és kihűtjük, közben néha megkeverjük. A még meleg (de nem forró) pudingba belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad. A vajas pudingba beledolgozzuk a túrót és a habtejszínből készített tejszínhabot.
A tésztára rátesszük a félbe vágott banánt, majd rákanalazzuk a finom krémet. A krém tetejére tetszőleges mintákat készítünk (én hullámokat választottam), majd csokoládéöntettel díszítjük. Felszeleteljük és tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS A tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabikar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA: A tészta összetevőit összegyúrom, hűtőben legalább 1 órát pihentetem, de jót tesz neki az éjszakai pihenés is. Kinyújtom kb 2mm vastagra. Egy sütőlapot megfordítok, beborí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt tepsiben elterí...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesTÉSZTA a tojásokat ketté vesszük és 20 dkg cukorral kikeverjük...a lisztet összekeverjük a sütőporral.....és hozzá keverjük a fahéjat is..a maradék 10 dkg cukrot karammelizáljuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű