menu

Családireceptkönyv.hu

Linzer ♥ Baracklekváros linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg vaj
18 dkg kristálycukor
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg finomliszt
baracklekvár

Elkészítés:


A vajat serpenyőben óvatosan világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, de figyelünk a hőmérsékletre, nehogy túl sötét legyen a zsiradék. A cukrot a zsiradékhoz szórjuk, és habosra verjük.
A szódabikarbónát és a lisztet óvatosan összekeverjük, majd a cukros zsiradékhoz adjuk, és jól összedolgozzuk. A kapott tésztából 50 kis golyót formázunk. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kezünkkel finoman ellapítjuk a felét, a másik feléből egy sütőformával csillagokat vágunk ki.
A sütő középső rácsára tolva 10-15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Az apró süteménydarabokat baracklekvárral egymáshoz ragasztjuk.

Linzer ♥ Baracklekváros linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi csokoládé
Házi csokoládé

Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvas...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Márványos túrós
Márványos túrós

A túrógolyókhoz valókat egy tálban összekeverjük, majd vizes kézzel kb. 27 egyforma golyókat készítünk, melyeket addig beteszünk a hűtőbe, amíg összekeverjük a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kekszrúd
Kekszrúd

A háztartási kekszet kézzel összetörjük (kb. egy darabot négy felé). A cukrot, a keserű kakaót, a lisztet szárazon összekeverjük, majd feltesszük főni a tejjel és az olvasztott m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mézes (három lapos)**
Mézes (három lapos)**

A hozzávalók felhasználásával jól nyújtható, puha tésztát készítünk. ½ órát pihentetjük és 3 lapot sütünk belőle. Töltelék: ¾ liter tejet, 6 evőkanál búzadarával felfőzünk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk