menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmás, gesztenyés kacsasült


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész pecsenyekacsa
4 birsalma
20 dkg hámozott egész gesztenye
só,
sütőzacskó

Elkészítés:


Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tesszük, amelyet lezárunk, és tepsibe helyezünk. Néhány helyen késsel megszurkáljuk a zacskót, hogy távozhasson belőle a sütés közben keletkező gőz. Forró sütőben 1,5-2 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmát, és bő fél óra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.

Birsalmás, gesztenyés kacsasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Süti pecsét keksz alap recept
Süti pecsét keksz alap recept

Az összes hozzávalót összegyúrjuk és pihentetjük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. A vágóval kekszkarikákat vágunk ki, majd mintázzuk meg őket a pecséttel. 160 °C-ra előmeleg...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes csokoládélikőr - gasztroajándék (Rupáner)
Meggyes csokoládélikőr - gasztroajándék (Rupáner)

A kétféle tejszínt és az összetördelt csokoládét, közepes lángon elkezdjük melegíteni, és addig főzzük, míg a csokoládé fel nem olvad, és az egész tejszínes keverékünk szép egynemű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi pecsételhető keksz alaprecept
Karácsonyi pecsételhető keksz alaprecept

Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd a nyers tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe egy-két órára. Az idő leteltével vegyük elő a tésztát és vágjuk két-h...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo bejgli
Paleo bejgli

A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét ren...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk