menu

Családireceptkönyv.hu

Burgundi marharagu


Írta:

Elk. idő: 250 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús kb 4 cm-es kockákra vágva
3 fej hagyma
3 nagy sárgarépa
egy vastag szelet szalonna
paradicsompüré
fél üveg vörösbor

bors
olaj
2 ek liszt
pár gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
pár ág kakukkfű
1 liter leves (vagy 1 leveskocka vízben feloldva)

Elkészítés:


A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szintén kivesszük ha készt. Ezután a marhahús kockákat pirítjuk le, végül megszórjuk a liszttel, és átforgatjuk. Kevés vízzel felöntjük és felkaparjuk a letapadt részeket.
Mindent egy nagy sütőtálba teszünk, ráöntjük a bort és a levest is, (a folyadék nagyjából lepje el a húst és zöldségeket) beletesszük a fűszereket, kb egy ek. paradicsomsűrítményt, és lefedve a sütőbe toljuk. Addig sütjük amíg a hús omlós lesz (kb 2 óra) közben nem nagyon háborgatjuk, 1-2 szer megkeverjük.
Krumplival, vagy gnocchival tálaljuk.

Burgundi marharagu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Lábszár - Húsos palacsinta
Lábszár - Húsos palacsinta

1. A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. 2. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. 3. Eközben elkészítjük a híg palacsint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
borjúpaprikás
borjúpaprikás

Egy lábasban felhevítjük az olajat, beledobjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Steak diane (Sóbors)
Steak diane (Sóbors)

A sütés előtt 30 perccel vegyük ki a húst a hűtőből. Az alaplevet, a mustárt, a Worcestershire-szószt és a paradicsomot keverjük össze. Tegyük félre. A hagymát hámozzuk meg, vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk