menu

Családireceptkönyv.hu

Linzer ♥ Citromos, lekvárral töltött linzer


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg lekvár
2 db tojássárga
1 db citrom
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, majd rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. A kezeddel morzsold össze, és mehet hozzá a citrom reszelt héja. Dolgozd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát, és facsard hozzá fél citrom levét. Gyúrd a tésztát egyneművé, majd formázz belőle egy gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen három-négy milliméter vastagságúra, majd tetszőleges formájú szaggatóval szúrd ki. Rakd a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt. Ha kihűlnek a linzerek, ragaszd össze lekvárral, és szórd meg porcukorral.

Linzer ♥ Citromos, lekvárral töltött linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Olcsó porhanyós lekváros kifli tojás nélkül
Olcsó porhanyós lekváros kifli tojás nélkül

Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, beleteszem az élesztőt, a sót, a cukrot és a tejfölt. Összegyúrom, ha szükséges, még tejet adok hozzá. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anna Gazsi
Csöröge fánk
Csöröge fánk

elkészítés A tojássárgákat a porcukorral és a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Az anyagokat jól összegyúrjuk. 30 percig hideg helyen pihentetjük....

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés-vaníliás szelet
Gesztenyés-vaníliás szelet

A háztartási kekszet durvára törjük, összedolgozzuk az lereszelt gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. Sütőpapírral bélelt 20x30 cm-s tepsibe egyenletesen belesimítj...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Diós-mákos beigli
Diós-mákos beigli

A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk. Ezután a tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztva, letakarjuk, és egy félóráig hűvös helyen állni hagyjuk. A fél óra eleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk