menu

Családireceptkönyv.hu

Csavart darált hús


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg darált hús,
2 dl tej,
só, bors (ízlés szerint)
9-9 szelet füstöltsajt,
9-9 szelet sonka,
2 dl tejszín,
gomba.

Elkészítés:


1 kg darált húshoz hozzáadunk 2 dl tejet, sózzuk, borsozzuk,összekeverjük és éjjelre hűtőbe tesszük.Másnap két részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön alufóliára szétterítjük.
Utána ráteszünk 9-9 szelet füstölt sajtot, 9-9 szelet sonkát vagy sonkás szalámit és végül megszórjuk gombával. Alufólia segítségével összecsavarjuk. Kizsírozott tepsibe rakjuk.
Meglocsoljuk 2 dl tejszínnel. Előmelegített sütőben letakarva 200 fokon 30 percig sütjük, utána levesszük az alufóliát és még 30 percig pirítjuk.
Köretnek krumlipürét és répasalátát készítettem.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ lehet a hús alá bacont tenni és úgy felcsavarni

Csavart darált hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Római tálban sült sörös csülök
Római tálban sült sörös csülök

• Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A me...

Elkészítési idő: 2-2.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csábító karaj, sonkás paradicsomos mártással
Csábító karaj, sonkás paradicsomos mártással

A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk