♥ tócsnihoz
450 g patisszon (csillagtök)
0.5 kávéskanál só
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2.5 evőkanál búzaliszt (BL55)
0.25 teáskanál köménymag (őrölt)
0.25 teáskanál fokhagymapor
0.5 teáskanál sütőpor
♥ kisütéshez
étolaj
♥ tálaláshoz
tejföl (20%-os)
só
feketebors (őrölt)
Először tisztítsuk és mámozzuk meg a csillagtököt.
Vágjuk cikkekre a tököt és egy kanállal kaparjuk ki a szivacsos-magos belső részt.
Nagylyukú reszelőn reszeljük le a megtisztított tököt. A receptben szereplő tök súly erre a metisztított, lereszelt tök mennyiségre vonatkozik!
Sózzuk meg, forgassuk át és hagyjuk 10 percig állni, hogy levet eresszen.
A 10 perc elteltével nyomkodjuk ki a levét.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a sütőport és a liszetet is.
Alaposan keverjük össze.
Evőkanálnyi darabokat tegyünk a 2 cm mély 180 C-os forró olajba. Mindkét oldalukat süssük szép barnára.
Sóval és borssal ízesített tejföllel tálaljuk az elkészült csillagtök tócsnit.
A csirkemájat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félbevágva vékonyra felszeleteljük. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettévágjuk és a belsejüket kikapargatjuk ( először késsel,majd karalábé vájóval szedtem ki), majd megsózzuk és állni hagyjuk l...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűA só, cukor, olaj kivételével mindent egyberakok és elkezdem főzni... alaposan szétfőzöm...a babérlevelet kiveszem belőle és mixelem... jó krémesre... most hozzá adom a sót olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű