1/2 l szesz
7 adag erős feketekávé
20dkg keserű csoki
80 dkg cukor
2 dl víz
2 dl habtejszín
2 tojás sárgája
7 adag erős feketekávéba tördelj bele 20 dkg keserű csokit, addig melegítsd, amíg az összes csokidarabka felolvad.
80 dkg cukorból kb. 2 dl vízzel főzz sűrű szirupot és hagyd kihűlni.
A 2 dl tejszínhez keverd a 2 csomag vaníliás cukrot, add hozzá a 2 tojás sárgáját és még 2 evőkanál cukrot.
Ezt a keveréket add a sziruphoz, miután elkészültél, add hozzá a hideg csokis keveréket. Habverővel alaposan dolgozd össze.
Ezután jön hozzá az alkohol. ( nekem 36%-os alkoholom volt)
2 liter vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, majd beleraktam a felkarikázott citromot, és állni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforralta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük egy lábasba a kakaóport, a fahéjat és az eritritet (vagy egyéb édesítőt), és keverjük össze. Öntsük fel 1 dl mandula- vagy növényi tejjel, majd keverjük csomóment...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínhez keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot és alacsony lángon forraljuk fel. A csokit törjük kisebb darabokra, vízgőz felett egy fémedényben olvasszuk fel, majd keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű