2,5 dl víz
10 dkg nádcukor
5 dkg keserű kakaópor
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
2,5 dl vodka
vaníliarúd vagy vaníliás cukor
A vizet és a cukrot egy edényben felforraljuk. Ha a cukor feloldódott, hozzáadjuk a kakaóport is. Adhatunk hozzá vaníliát, vagy vaníliás cukrot. Ekkor jön hozzá a csokoládé, majd lassan hozzáöntjük a tejszínt is. Legvégül a vodka kerül bele, de evvel már nem főzzük.
1. A céklát és a kisebb darabokra vágott almát mézzel, citromlével és a vízzel alaposan összeturmixoljuk. Kellemes, értékes ital elsősorban reggelire, de a nap bármely időszakáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt megpucoljuk, feldaraboljuk. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst kis kockákra vágjuk. A gyümölcslevet vagy vizet, valamint a gyüm...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük. Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1 evőkanál szárított levendulavirágot forralj fel 1 dl vízzel, míg a virágok el nem vesztik színüket. A szokásos módon (cukorral vagy anélkül, szénsavasan vagy -mentesen) készítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű