menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládé kehely fehér csokoládés habbal töltve


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


15 kicsi lufi jól megmosva
340 g csokoládé törmelék
80 ml + 120 ml felvert tejszín
2 tojássárga
2 ek cukor
200 g fehércsokoládé törmelék
15 szem málna

Elkészítés:


♥Fehér csokoládés hab
Kezdjük a fehér csokoládés hab elkészítésével - több idő kell neki a lehűlésre, mint a tálkáknak.
80 ml tejszínt hevítsd majdnem forrásig. Másik tálban a tojássárgáját a cukorral keverd addig amíg kivilágosodik és habos lesz. Ha van elektromos habverőd, azzal gyorsabban dolgozhatsz. Fokozatosan állandóan keverve add hozzá a forró tejszínt. Közepes lángon főzd 2-3 percig, amíg elkezd sűrűsödni. A forró keveréket öntsd a fehér csokoládéra, keverd előbb kézzel, majd az elektromos habverővel, amíg sima krémet kapsz. Ha nem olvadt volna fel teljesen a csokoládé, 10 mp-re tedd a mikróba, majd mixeld újra. Verd fel habbá a tejszín másik felét (120 ml), majd fokozatosan dolgozd bele a fehér csokoládés masszába. 1-2 órára tedd a hűtőbe.
♥Csokoládé kehely
Egy sütőlapot boríts be sütőpapírral. Alaposan mosd meg a lufikat, majd fújd fel őket egy jó XL-es tojás méretére. Tedd a csokoládét mikróba melegítsd 30 mp -ig. Nézd meg, keverd át, majd újabb 30 mp-re tedd a mikróba ha szükséges, amíg teljesen felolvad.
Hagyd a csokoládét hűlni 1-2 percig. .. ha túl forrón mártod bele a lufit, kipukkad. Merítsd a kis lufikat a megolvadt csokoládéba, hogy mindenhol szépen szabályos szélekkel fedje a csoki. De ha 4 oldalon meríted a csokoládéba, még tulipán formát is csinálhatsz. Hagyd a fölösleges csokoládét belecseppenni a tálba. Helyezd a csokoládés lufikat sütőpapírra. A fölösleges csokoládé összegyűlve a lufi alján a kis tálka talpát fogja képezni. Tedd a hűtőbe 10-15 percig, amíg megszilárdul. Pukkaszd ki a lufikat, és óvatosan vedd ki őket a csokoládé tálkából. Ha a csokoládé tál összeomlik, tovább kell hűteni.Ne húzd erősen a lufit, ha nem akar kijönni, mert eltörheted a tálkát. Hagyd szoba hőmérsékleten néhány percig, könnyen ki tudod majd venni.
Töltsd meg a fehércsokoládés habbal, és mindegyik közepére tegyél 1 szem málnát.Tálalásig tartsd hűtőben.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥Ha húsvétra készítjük, nevezzük így: Csokitojás fehér csokoládé habbal töltve. :)

Csokoládé kehely fehér csokoládés habbal töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSOKIS KANDÍROZOTT NARANCSSZELETEK
CSOKIS KANDÍROZOTT NARANCSSZELETEK

A megmosott, letörölgetett narancsokat először negyedeljük, majd vágjuk fél centi vastag szeletekre. Tegyük a narancsszeleteket egy hideg vízzel teli, nagy serpenyőbe. Forraljuk f...

Elkészítési idő: 1,5 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Non plus ultra
Non plus ultra

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RAFAELO KOCKA
RAFAELO KOCKA

A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Zserbó-szelet
Diós - Zserbó-szelet

1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. 2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk