2,5 dl-es csészével mérve
1/2 csésze kakaóvaj (10 dkg)
1/2 csésze cukrozatlan kakaópor (6 dkg)
1 csipet só
1 evőkanál vaníliakivonat
továbbá:
reszelt tonkabab (elhagyható)
őrölt fahéj (elhagyható)
1 evőkanál nyírfaporcukor (elhagyható)
A hozzávalókat gőz felett összeolvasztjuk – ez 2-4 percig tart –, majd annyira visszahűtjük, hogy az állaga ne legyen túl folyós. Nejlon habzsákba töltjük. A zacskóra akkora lyukat vágunk, amekkora csokoládécseppeket szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára apró halmokat nyomunk, figyelve, hogy a kezünk melegétől a csokoládé ne olvadjon fel teljesen, ne legyen folyós a massza. A csokoládét addig hagyjuk a tálcán, amíg teljesen meg nem szárad. Ha elkészült, jól záródó dobozban, hűtőben tároljuk. A bolti változathoz hasonlóan használhatjuk, így süteményekbe, kakaóba is tehetjük.
♥ ha a csokoládé a kezünk melegétől túlzottan felolvad, vagy a cseppek nem sikeredtek szépre, várjuk meg, amíg a massza visszadermed, ha kell, többször is tegyük félre, a végső állagot ez nem befolyásolja.
A hagymával,fokhagymával,paprikával,paradicsommal--pörköltalapot készítek,ízesítem. Öntök rá egy nagy pohár vizet-- kb. 5-7 percet főzöm,hogy kicsit összeérjen. A borsót,virslit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst előírás szerint megfőzzük, hozzáadjuk a kenőmájast és a fűszereket, olajosott tepsibe öntjük megsütjük. Nagyon finom tényleg hurka ízű.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumpli kivételével apróra vágjuk vagy egy késés aprítóval felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockára vágjuk úgy adjuk a zöldségekhez. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban felmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű