20 cl házilag préselt narancslé
800 g banán (kb 1,5 kg hámozatlanul)
700 g cukor
100 g fekete csoki
1 kk őrölt fahéj
1 citrom leve + reszelt héja
1rúd vanília bele kikaparva (opció)
A felkarikázott banánt, a narancsok és a citrom levét, a cukrot, a fahéjat és a vaníliát kevejük össze, és tegyük egy lábasba.
Forraljuk fel, addig főzzük, míg a banán átlátszóvá válik.
Rendszeresen kavargassuk nehogy odaégjen az alja.
Mikor a banán átlátszóvá vált, adjuk hozzá a lereszelt csokoládét.
Közepes tűzön főzzük tovább állandó kavarás közben kb 20 percen keresztül.
Ha gondoljuk, össze lehet törni a banánt hogy homogén textúrát kapjunk.
Szedjük üvegekbe, csavarjuk rá a tetejét és kihűlésig állítsuk fejre.
Az almát lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, és összekeverjük. Hagyjuk állni, míg levet enged. Az alma levét kinyomjuk, tiszta üvegekbe rakjuk, lezárjuk. Ha 2-4 üvegünk van,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackot megmossuk, ki magozzuk, a hibás részeket ki vágjuk. Ennek kell 3,0 kg-nak lenni. Kézzel jól összetörjük, és hozzáadjuk a cukrot.Egy napig állni hagyjuk, és többször...
Elkészítési idő: 24 Nehézség: Könnyű14 üveg + 1 kicsi
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Alaposan elmossuk az üvegeket, száraz konyharuhán hagyjuk megszáradni. 2. A narancsokat meghámozzuk, a fehér hártyát is eltávolítjuk. Kézzel széttépkedjük a narancs cikkeket....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz