menu

Családireceptkönyv.hu

Dunahullám sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
3 tojás
15 dkg liszt
12,5 dkg margarin vagy vaj
12,5 dkg porcukor
1 tk sütőpor
1 púpozott ek. kakaópor
6 db sárgabarack
♥ KRÉM:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 ek. cukor
10 dkg vaj
♥ MÁZ:
10 dkg porcukor
3 ek. holland kakaópor
10 dkg margarin vagy vaj

Elkészítés:


1. A barackokat megmossuk, félbevágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával alaposan kikeverjük. Hozzáforgatjuk a habot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is hozzákeverjük. A tészta felét sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk.
2. A fél barackokat a vágott felükkel lefelé a tésztára rakjuk. A tészta maradék feléhez hozzákeverjük a kakaóport, és a barackokra öntjük, elsimítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük a vajjal, és a süteményre simítjuk.
4. A máz hozzávalóit egy lábosban, lassú tűzön összemelegítjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. A süteményre simítjuk, visszatesszük a hűtőbe. Ha a máz megkötött, szeletelhetjük a süteményt.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Sok helyen meggyel is készítik ezt a sütemény, de érdemes kipróbálni barackkal is.
♥ Aki cifrázni szeretné, a tetején csíkozza villával hullámosra a csokimázt.

Dunahullám sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer ♥ Habos linzer
Linzer ♥ Habos linzer

♥ Tészta: A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük. ♥ Tojáshab: 24 dkg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrókrém eperrel
Túrókrém eperrel

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a porcukorral és a vaníliakivonattal kikeverjük. A túrót szitán áttörjük, és elvegyítjük a tejjel. A zselatinlapokat 5 percr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, cukrot, tojást és a kakaóport, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk a tésztát, két részre osztjuk. 25×35 cm-es sütőpapíro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Retro epres-zselés süti
Retro epres-zselés süti

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk