1 liter
0,5 liter fekete tea
3-4 szelet friss gyömbér
5 szem szegfűbors
3 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
0,5 liter frissen facsart narancslé
fél citrom leve
5 dkg méz
1 vaníliarúd
0,25 dl rum
A teát egy lábosban felmelegítjük. Beleszórjuk a fűszereket: szegfűborsot, szegfűszeget, egy egész rúd fahéjat, és a gyömbérszeleteket.
Végül vaníliarúd kikapart magját és a rudat is belerakjuk a forró teába. Negyed órát hagyjuk ázni a fűszereket a forró italban.
Hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a fél citrom levét és a mézet. Felforrósítjuk.
Belekeverjük a rumot.
Tálaláskor a poharat díszítsük barna cukorral és narancskarikával.
Az eprekről leszedjük a szárat, majd mossuk, daraboljuk, ha szükséges. (Hagyjunk pár darabot a díszítéshez.) Az epret, tejet, cukrot összeturmixoljuk. Fogyasztásig hű...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűFelforraljuk a vizet, és beleszórjuk a cukrot. Majd hagyjuk felolvadni. Ezután adjuk hozzá a fahéjrudakat és a szegfűszeget. Majd öntsük hozzá a vörösbort, és facsarj...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűForrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a poharat készítjük elő. Egy csészealjra csavarunk egy kis citromlét, másik csészealjra teszünk egy kis cukrot. A pohár szélét előbb a citromlébe, aztán a cukorba mártjuk....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű