menu

Családireceptkönyv.hu

Feketeerdő torta Pierre Hermé szerint


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ MEGGY
egy pohár száraz vörösbor (portói)
2 ek frissen csavart narancslé
4 darab feketebors összetörve
kis darab fahéjrúd
1-2 sáv citromhéj (zöldséghámozóval könnyű elkészíteni)
1 nagy üveg mag nélküli meggybefőtt, v. fél kiló friss meggy
♥ SZIRUP:
70 g cukor
2 ek víz
2 ek Kirsch vagy meggylikőr
A cukrot és a vizet összeforraljuk. Ha kihűlt hozzáadjuk a meggylikőrt.
♥ CSOKIS KRÉM:
375 ml Cserpes tejszín
1 ek cukor
65 g 70%-os étcsokoládé
A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a csokoládét, és teljes felolvadásig kavarjuk.
♥ PISKÓTA:
40 g holland kakaópor
35 g liszt
3 és fél ek burgonyakeményítő (Lidl)
75 g olvasztott, langyosra hűlt vaj
150 g cukor
9 szobahőmérsékletű tojássárgája
5 szobahőmérsékletű tojásfehérje
♥ FEHÉR KRÉM:
375 g tejszín (Cserpes )
egy 1/4 rúd vanília kikaparva
2 lap vagy 3 g zselatin
1 ek hideg víz
1 ek meggylikőr

Elkészítés:


♥ A meggyhez: A hozzávalókat egy kis edényben feltesszük főni, forrástól számítva két percig főzzük, majd kihűtjük és egy éjszakát adunk a bornak, hogy jól átjárja a meggyet.
Felhasználás előtt a meggyet alaposan lecsöpögtetjük.
♥ A csokis krémhez: A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a csokoládét, és teljes felolvadásig kavarjuk.
♥ A piskótához:
Először mindent kimérünk, a sütőt pedig bemelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, karimáját kivajazzuk. Felverjük a tojásfehérjét a géppel, amíg lágy hab lesz belőle. Ekkor hozzáadjuk a cukor felét és kemény, fényes habbá verjük. Áttesszük egy másik edénybe. A robotgép edényébe tesszük a tojássárgákat és a cukor másik felét. Ezt fehéredésig kavarjuk. Majd nagyon lassan beledolgozzuk a vajat. A tojássárgájához adjuk a habot és a száraz hozzávalókat, óvatosan kikeverjük, majd betöltjük a formába. Ezután betoljuk a sütőbe és 25 percig sütjük. Formában hagyjuk kihűlni.
♥ A fehér krémhez:
Ezt a krémet közvetlenül a torta összeállítása előtt kell elkészíteni!!!
A tejszínből kiveszünk 60 ml-t és felforraljuk a vaníliával. Kicsit állni hagyjuk. A zselatint beáztatjuk a hideg vízbe. A tejszín többi részét felverjük. A zselatint a mikroban felolvasztjuk, hozzákeverjük a langyos vaníliás tejszínhez, majd az egészet belekavarjuk a felvert tejszínbe.
♥ A torta összeállítása
A tortalapot háromba vágjuk és a lapokat megöntözzük a sziruppal. Az also tortalapot visszatesszük az újból összekapcsolt tiszta tortaforma aljába és rászórjuk a lecsöpögtetett
meggyet. Erre simítjuk a fehér krémet, majd befedjük a középső lappal és kicsit lenyomjuk. A csokis krémet kb fél perc alatt felveri a gép, ennek 2/3-át rásimítjuk a középső lapra,
befedjük az utólsó tortalappal és a krém maradékával bevonjuk a tortát. A 24 cm-est tortaforma teljesen tele lesz.
Betesszük a hűtőbe kb. két órára. Tálalás előtt felverünk 2 dl Cserpes tejszínt 3 ek porcukorral és szépen bevonjuk vele a torta oldalát, úgy hogy kissé túllógjon felül.
A tetejére szórjuk a csokireszeléket és meggyszemekkel díszitjük.

Feketeerdő torta Pierre Hermé szerint

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Belga csokoládétorta
Belga csokoládétorta

Készítsük össze a külső tésztához vett hozzávalókat. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben a cukorral, a vajat enyhén lágyítsuk meg. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, de ne...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Tiramisu torta piskótával és csokoládéval
Tiramisu torta piskótával és csokoládéval

vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, újra összedolgozzuk, majd felolvasszuk a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tejszínes gesztenye torta
Tejszínes gesztenye torta

1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét. 2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes piskóta
A tökéletes piskóta

Az elkészítéshez szükség van egy robotgépre, szerencsés esetben ez egy tálas mixer, de ha csak kézzel tartós van, az is jó lesz; fontos, hogy az alapanyagok legyenek kimérve, kis t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk