menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás húsgolyók paradicsom mártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés comb
2 gerezd duci fokhagyma
1 csokor petrezselyem levél
2 tk őrölt fekete bors
2 tk piros paprika
1 tk őrölt kömény
1 tk só
1 tk ételízesítő
2 tk liszt
2 tk bazsalikom
400 g sűrített paradicsom
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só

Elkészítés:


Darált húst tálba teszem, hozzá adom az apróra vágott fokhagymát a fűszereket és a tojást. Jól összedolgozom. Bár hasonlít a fasírthoz, mégsem forgatom zsemlemorzsába.
Forró bő olajban sütöm. Persze ez idő alatt fő a krumplim.
A paradicsom mártásomhoz, olajban lisztet pirítok tehát egy kis rántást készítek.
Amikor szép barna, öntök rá kb. 2 dl. vizet, csomómentesre keverem és ráöntöm a sűrített paradicsomot.Befűszerezem, só, cukor, bors, bazsalikom. Készre főzöm és tálalom.

Fokhagymás húsgolyók paradicsom mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes mustáros karaj
Tejszínes mustáros karaj

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sajtos karaj
Karaj - Sajtos karaj

1. A karajt egészben hagyom, sóval, borssal, fűszerkeverékkel be-dörzsölöm, és olajjal meglocsolom. 2. Egy kevés vízzel megpárolom, majd zsírjára sütöm. 3. A nyers burgonyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Sertéspörkölt galuskával
Sertéspörkölt galuskával

A húst felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is felszeljük. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
A szalonnát bekente mustárral és zúzott fokhagymával
A szalonnát bekente mustárral és zúzott fokhagymával

Szeleteljük fel a szalonnát kisebb darabokra, majd a mustárt, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és a fűszereket keverjük össze, kenjük be vele a szalonnát. Tegyük egy tálba és...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk