1 kg marha felsál vagy fehérpecsenye
250 g hagyma (1 nagyobb vagy 2 közepes)
1 ek. zsír vagy olaj
só
bors
1. Szeleteld fel a marhahúst kb. fél cm-es szeletekre, a hagymát vágd fel apróra.
2. A húsokat sózd és borsozd, mindkét oldalukon alaposan.
3. A zsiradékon pirítsd meg a hagymát közepes-nagy lángon, kb. 5 perc alatt. Érdemes nagyobb serpenyőt használni, amiben a hússzeletek majd elférnek.
4. Vedd fel a lángot magasra, és tedd bele a marhahús szeleteket. Pirítsd egyik oldalukon 3-4 percig.
5. Fordítsd meg a húsokat, fedd le a serpenyőt egy fedővel vagy alufóliával, és vedd le a lángot takarékra.
6. A hagymás marhaszelet innentől a saját levében párolódik. A hústól függ, de általában 1 óra alatt kész van. Fél óra után fordítsd meg egyszer a szeleteket. Mindenképp ellenőrizd, hogy elég puha-e, illetve ha szükséges, egy nagyon kevés vizet önts alá időnként.
7. Tálald a marhaszeleteket rizzsel, kuszkusszal, és locsolj rá a hagymás szószból is.
• A marhahúst vágd ketté, kenegesd be a zsírral, azután szórd meg a két oldalát borsikafűvel és borssal. Vékony fűszerkérget képezz rá, majd tedd mindkét darabot egy-egy sütőpapírd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb darabokra vágjuk és átkenjük olajjal, majd a csilit, a curryt, és a kurkumát, összekeverjük és átkenjük vele. Egy kisebb edénybe tesszük, lefedjük és legalább 3 órán...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes