menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger ♥ húspogácsa formázása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a receptben

Elkészítés:


A darált húst összedolgozzuk az ízesítőkkel, alaposan átgyúrjuk. 1 kg húsból nagyjából 15 darab húspogácsa lesz, a húst elosztjuk ennyi részre.
Ecsettel vékonyan beolajozzuk a kistányért és a 10 cm átmérőjű fánkkiszúrót. A formába teszünk egy adag húst, majd teáskanállal egyenletes vastagságban elterítjük és alaposan lenyomkodjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a fánkformázót és a húspogácsát lapáttal a beolajozott, hosszúkás tálra tesszük.
Amikor egy sorral elkészültünk, a húsok tetejét is vékonyan átkenjük olajjal és sütőpapírcsíkot borítunk rá. Ezt is olajozzuk és rátesszük a következő három húspogácsát, így rétegezzük, amíg tart a húsból.

A legfelső sorra is sütőpapír kerül, majd folpackkal légmentesen betakarva a fagyasztóba tesszük a húspogácsákat. Ha van megfelelő nagyságú fedeles dobozunk, akkor már eleve tehetjük abba a húst, természetesen itt is elválasztva a rétegeket sütőpapírral.

Már egy óra fagyasztással is elérjük azt, hogy sütés közben a hús nem esik szét, könnyebben fordítható. Ezért az azonnali felhasználásra szánt megformázott húst is érdemes sütés előtt a mélyhűtőbe tenni.

Ezen a módon egyszeri munkával elkészíthetünk több alkalomra elegendő húspogácsát. A saját készítésű hamburgerzsömlét is lefagyaszthatjuk ha kihűlt, nejlonzacskóban, légmentesen becsomagolva.
Felhasználás előtt a zsömléket hagyjuk kiengedni szobahőmérsékleten, majd a sütőben pár perc alatt átforrósítjuk őket.
A húspogácsák sütését fagyott állapotban kezdjük el, kevés olajon, teflonserpenyőben.

Hamburger ♥ húspogácsa formázása

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Rozmaringos tepsis burgonya gazdagon
Rozmaringos tepsis burgonya gazdagon

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Piletina 4 vrste sira s njokima i ljubičastim lukom
Piletina 4 vrste sira s njokima i ljubičastim lukom

1. Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje. 2. Ljubičasti luk očistite i narežite. 3. U vatrostalnu posudu stavite njoke i piletinu. Po njima raspore...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Asiatische Mie-Nudeln mit Gemüse, gebraten
Asiatische Mie-Nudeln mit Gemüse, gebraten

Knoblauch, Ingwer, Sojasauce, Gemüsefond und Wasser in einem hohen schmalen Gefäß pürieren, beiseitestellen. Die bissfest gekochten Mie-Nudeln in einer Pfanne in etwas Öl scharf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Főtt Kukorica
Főtt Kukorica

A leveleket szedjük le a csőről, kissé mossuk meg, majd a levelek felét rakjuk le egy nagyméretű edény aljába. Erre tegyük a csöveket, végül pedig egy réteg levéllel fedjük be. Önt...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk