menu

Családireceptkönyv.hu

Házi krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
3 x 250 g vajas tészta
♥ KRÉMHEZ:
210 g tojásfehérje
300 g cukor
1 csipet só
60 g liszt
60 g tojássárgája
100 g kukoricakeményítő
1200 ml tej
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:


A tésztákat nyújtsuk ki kb. 2 mm vékonyra és a krémes keretnél 2-3 cm-rel szélesebbre.
Tegyük enyhén meglisztezett tepsikre, és szurkáljuk meg.
A tésztákat egy óra pihentetés után 200 °C-os előmelegített sütőben 22-25 perc alatt süssük egyenletes aranybarnára.
Kihűlés után a krémes kerettel szúrjuk ki a megfelelő méretre.
A krémes keretet tegyük az egyik kisült és méretre vágott vajastésztára, és tegyük félre.
200 ml tejet, a tojás sárgáját, a keményítőt és a lisztet keverjük el csomómentesen.
A fennmaradt 1000 ml tejet forraljuk elő a vaníliával, majd tegyük félre.
A tojásfehérjét a cukorral és a sóval verjük nem túl kemény habbá, és tegyük félre.
Az előmelegített tejet forraljuk újra, vegyük ki belőle a vanília rudat, majd sűrítsük be a lisztes keverékkel. Folyamatos keverés közben addig főzzük, míg el nem kezd kissé fényesedni.
Ekkor vegyük le a főzőlapról, és keverjünk el benne a felvert tojásfehérje 1/4 részét.
Keverjük simára, majd az összes tojásfehérjét tegyük hozzá, és gyors, de óvatos mozdulatokkal keverjük simára.
A krém felét töltsük az előkészített krémes keretbe, és simítsuk el.
Tegyük rá a következő vajastésztát, majd a következő réteg krémet, végül zárjuk le az utolsó vajas lappal, amit fordítva tegyünk rá. Így a kisimultabb oldala lesz felül.
Miután langyosra hűlt, tegyük két órára hűtőbe.
Mikor lehűlt (ilyenkor egy kissé összeesik, de ez normális), tegyünk a tetejére egy vágódeszkát, és az egészet fordítsuk át.
Óvatosan vágjuk körbe, és távolítsuk el a keretet.
Forró vizes késsel szeleteljük fel 4x4 szeletbe.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A recept egy 26x26 cm-es keretre szól, amely 6 cm magas.

Házi krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Hókocka
Hókocka

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a szalakálit felfuttatjuk és a többi anyaggal összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és vajazott tepszi hátulján sütjük. Krém készítése: 4 dl tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Babapiskóta torta II.
Babapiskóta torta II.

A befőttet leszűrjük. A levéhez öntünk kevés rumaromát, majd annyi babapiskótát forgatunk bele, hogy egy kerek kapcsos tortaforma aljára elegendő legyen. Ezt követően rárakunk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tiramisu
Tiramisu

A tojások sárgáját alacsony fokozaton kikeverjük a vanílíáscukorral, majd a mascarponéval. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehéérjét a cukorral, majd óvatosan a mascarponés krémh...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu - tojás nélküli krémmel
Tiramisu - tojás nélküli krémmel

1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...

Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk