30 cl habtejszín 30-35 %-os
só (opcionális)
A tejszínt öntse a habüstbe, és verje, mintha tejszínhabot készítene.
Kb. 15 perc után a vaj kiválik a folyadékból.
Egy sűrű szövésű anyagon (pelenka, konyhai törlő) átszűrjük, lecsepegtetjük.
Hideg vízzel leöblítjük és formázzuk.
Hűtőben tartjuk fogyasztásig.
Egy héten belül felhasználandó
1. A 2 tojást a 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. 2. Közben egyenletesen beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet. 3. Veszünk egy lábast és az elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk. Egy lábasban olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű* A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára * Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt aprítógépben egészen apró morzsára daráljuk. Az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. A masszát nedves kézzel belenyomkodjuk a pizzasütő tepsibe. 20 percre betessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű