menu

Családireceptkönyv.hu

Holstein szelet (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet hús (sertéskaraj, sertéscomb vagy borjúszelet) - kb. 50-70 dkg
4 friss tojás
Liszt (kb. 5-10 dkg)

Bors
Szerecsendió
Olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:


1. A Holstein szelethez először is szeleteld fel és tisztítsd meg a húst.
2. Enyhén klopfold ki a szeleteket. Nem kell túl vékonyra, kb. fél cm-esre.
3. Sózd és borsozd a hússzeleteket mindkét oldalukon, illetve ízesítsd egy kevés őrölt szerecsendióval.
4. Egy tányérba önts lisztet, és forgasd ebbe a hússzeleteket.
5. Egy serpenyőben forrósíts egy kevés olajat vagy zsírt. Süsd ki benne közepes lángon a hússzeleteket, kb. 4-5 percig mindkét oldalukon.
6. Közben készítsd el a tükörtojásokat is. Ehhez egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, önts bele egy nagyon kevés olajat, és vedd vissza a lángot közepes alá. Üsd bele a tojásokat - tükörtojáshoz a lehető legfrissebb tojást használj. Süsd alacsony lángon 3-4 percig, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája még folyós, szép tükröződő marad.
7. A Holstein szeletet, éppen a tükörtojás miatt, csak tányérban tudod tálalni. Tedd ki minden tányérra a köretet, és a hús méretétől függően egy vagy két szeletet. Helyezd a hússzeletekre a tükörtojást, és kész is a Holstein szelet.

Holstein szelet (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


Füszfásné Kállay
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírozott
Fasírozott

A száraz zsemlét vízben beáztatjuk, kinyomva a darálthúshoz tesszük, amit egy tálba tettünk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Golyókat formázunk a masszából.Egy...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vesevelő
Vesevelő

A vesét kettévágjuk és a fehér részeket a belsejéből alaposan kivágjuk, ne maradjon benne pici sem. Vágódeszkára tesszük, az egyik kezünk-kel lefogjuk, a késsel kettéhasítjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült oldalas pirított káposztával és gancával
Sült oldalas pirított káposztával és gancával

Az oldalast a csontok mentén kb. 2 ujjnyi csíkokra darabolom, sóval, borssal, szerecsendióval bedörzsölöm. Kb. 8 dkg zsírt felhevítek, a húsdarabokat hirtelen átsütöm, kevés vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hecsedlivel sült malackaraj fűszervajjal
Hecsedlivel sült malackaraj fűszervajjal

A malackarajt besózzuk, beirdaljuk a bőrét, bekenjük a csipkebogyó-lekvárral (ebből 1-2 evőkanálnyit félreteszünk) és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.(Ezalatt átjárja a só és szinte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk